آموزشی

انواع تاچ بر اساس تکنولوژی ساخت

آشنایی با انواع صفحه نمایش ‌های لمسی گوشی ‌های هوشمند

 

همان‌طور که می‌دانید هم‌اکنون صفحه نمایش‌های لمسی و غیر لمسی متنوعی وجود دارند که هر یک از آن‌ها با نام‌های خاصی از یکدیگر تفکیک می‌شوند.

جالب است بدانید که هم‌اکنون مسئله‌ی مربوط به صفحه نمایش و نوع آن، تاثیر مستقیمی در قیمت یک محصول دارد؛ بنابراین شناخت بهتر صفحه نمایش‌های گوناگون و تکنولوژی‌های مربوط به هر یک از آن‌ها می‌تواند منجر به افزایش آگاهی شما به منظور خرید یک POS , PDA و یا تبلت شود. ما در این مقاله قصد داریم که به معرفی چندین نمونه از بارزترین نمایشگرهای لمسی مختلف استفاده‌شده در دستگاه‌‌های هوشمند کنونی بپردازیم تا از این طریق ضمن افزایش آگاهی شما، تفاوت‌های مابین نمایشگرهای گوناگون و تکنولوژی‌های متنوع به کار گرفته‌شده در آن‌ها را روشن‌تر کنیم؛ بنابراین با مجله‌ بیست ستون همراه باشید.

صفحه نمایش TFT LCD

۲

واژه‌ی TFT مخفف “Thin Film Transistor” به معنای “فیلم ترانزیستور باریک ” است که یک تکنولوژی در صنعت ساخت صفحه نمایش‌های دستگاه‌های هوشمند به شمار می‌رود.

صفحه نمایش‌های TFT LCD در واقع نسخه‌ی پیشرفته‌تر نمایشگرهای معمولی ال سی دی به شمار می‌رود که از نظر کیفیت تصویر و رزولوشن عملکرد مناسب‌تری را نسبت به صفحه نمایش‌های معمولی نوع ال سی دی به همراه دارد.

مزیت‌ها:

  • ارزان قیمت بودن

معایب:

  • زاویه‌ی دید محدود
  • بازتاب نور زیاد
  • انرژی مصرفی زیاد

 صفحه نمایش‌ IPS LCD

۲

واژه‌ی “IPS” مخفف عبارت “In Place Switching” به معنای “سوئیچینگ محلی ” است. دقیقا مانند صفحه نمایش‌های نوع TFT LCD، در نمایشگرهای IPS LCD هم از صفحه نمایش نوع “ال سی دی ” و تکنولوژی “IPS” استفاده‌شده است؛ بنابراین تفاوت عمده‌ی مابین این دو نوع از نمایشگرها در تکنولوژی به کار گرفته‌شده در “ال سی دی ” آن‌ها خلاصه می‌شود.

صفحه نمایش‌های نوع IPS LCD در واقع نسخه‌ی ارتقاء یافته‌ی نمایشگرهای TFT LCD به شمار می‌روند و هم‌اکنون کاربر بسیار زیادی در صنعت طراحی و ساخت دستگاه‌های هوشمند دارند. این نوع از نمایشگرها از زاویه‌ی دید گسترده‌تری برخوردار بوده و میزان مصرف انرژی باتری در آن‌ها بهینه‌سازی شده و کاهش پیدا کرده است.

مزیت:

  • زاویه‌ی دید بیشتر
  • انرژی مصرفی کمتر

معایب:

  • قیمت گران‌تر

صفحه نمایش Resistive Touch Screen LCD یا “لمسی مقاومتی “

۲

انواع مقاوتی این دسته از نمایشگرها شامل دو لایه از مواد رسانا می‌شوند که با فاصله‌ی بسیار ناچیزی در کنار یکدیگر قرار داده شده‌اند و این فاصله در واقع به عنوان یک بخش مقاومتی عمل می‌کند. بدین معنا که با برقراری تماس انگشت کاربر در هر یک از بخش‌های این نوع نمایشگرها دو لایه‌ی رسانا به یکدیگر برخورد کرده و محل دقیق لمس کاربر مشخص می‌شود. شایان ذکر است که این عمل می‌تواند با استفاده از یک “قلم نوری ” هم انجام پذیرد. اطلاعات دقیق مربوط به تماس انگشت کاربر پس از ارسال به واحد پردازنده تجزیه و تحلیل شده و دستور عملیاتی مربوط به آن صادر می‌گردد.

مزیت‌ها:

  • قیمت فوق‌العاده ارزان

معایب:

  • وضوح تصویر ضعیف
  • دقت عمل ضعیف
  • حساسیت کم

صفحه نمایش Capacitive Touch Screen LCD یا “لمسی خازنی “

۲

همان‌طور که اشاره داشتیم در این نوع از صفحه نمایش‌ها معضل مربوط به حساسی کم و دقت عمل ضعیف نمایشگرهای نوع “لمسی مقاوتی ” برطرف شده است. در نمایشگرهای نوع Capacitive Touch Screen LCD یا “لمسی خازنی ” از یک لایه‌ی شیشه‌ای پوشش داده شده با یک هادی شفاف نظیر “اکسید قلع ایندیوم ” استفاده می‌شود. هنگامی که انگشت انسان بر روی صفحه نمایش نوع “لمسی خازنی ” قرار داده شود، در میدان الکترواستاتیکی نمایشگر وقفه‌ای ایجاد خواهد شد که این وقفه به عنوان یک تغییر در ظرفیت الکتریکی قابل‌اندازه‌گیری خواهید بود. نهایتا اطلاعات مربوط به محل لمس شده به واحد پردازنده ارسال شده و دستورات عملکردی مربوط به آن صادر خواهد شد.

به‌طورکلی عملکرد نمایشگرهای بهره‌مند از تکنولوژی “لمسی خازنی ” نسبت به نمایشگرهای بهره‌مند از تکنولوژی “لمسی مقاومتی ” فوق‌العاده بهتر خواهد بود. دقت عمل این نمایشگرها به مراتب مطلوب‌تر از نوع پیشین بوده و استفاده‌ی گسترده‌ای در محصولات “بالا رده ” و برتر کیفی دارد.

مزیت‌ها:

  • حساسیت مناسب
  • دقت عمل بالا
  • مصرف انرژی بهینه‌سازی شده

معایب:

  • قیمت بالا

 

دیدگاهتان را بنویسید